2009. november 10., kedd

Cserebere Piac [november 26.]

Volt már olyan napod, mikor nem vettél semmit? Vettél már olyan dolgot, amire nem volt igazán szükséged? Kapcsoltad már ki fejszével a TV-t? Nézz körül a szobádban, és figyeld meg, mennyi felesleges cuccod van!

A Zöld Fiatalok Egyesület Pécs november 26-án cserebere piacot szervez a PTE-BTK aulában (Ifjúság útja 6.), este pedig cserebere aftert a Cooltour Cafe-ban (Király utca 26.).

Minden olyan tárgyat, például ruhát, játékot, kakukkos órát, kispárnát, lavórt, virágcserepet stb. várunk, ami még szép és jó, még használható, csak éppen feleslegessé vált a háztartásodban, nincsen rá szükséged, csak a helyet foglalja. Most új gazdára lelhet, így nem a kukában végzi. Helyette pedig hazavihetsz olyan dolgokat, amikre valóban szükséged van.
A behozott tárgyakat önkénteseink gyűjtik az asztaloknál, amikért kuponokat osztanak. A kuponokat lehet utána értékes, hasznos kincsekre cserélni.

A cserebere piaccal a világszerte november 27-én tartott Ne Vásárolj Semmit Nap jelentőségére szeretnénk felhívni a figyelmet.